Rozpoznávání osob nebo třeba automobilů z kamerových záznamů v reálném čase zní jako námět pro další sci-fi trhák z Hollywoodu. Pravdou však je, že tyto technologie jsou dostupné i běžným smrtelníkům – a to víc než kdykoli před tím.

Díky objektové detekci a klasifikaci založené na principu neuronových sítí můžete přesně určit objekty zájmu, které potřebujete střežit a mít tak neustálý přehled o událostech ve Vašich prostorech. Můžete sledovat překročení vytýčené zóny v místech kde Vám zrovna chybí oplocení, nebo třeba to, zda Vám popeláři již poněkolikáté nenechali odpadkové koše na příjezdové cestě.

Věřte, nebo ne, ale už nemusíte v strachu o Váš majetek a blízkých sedět v okně a pozorovat jako chuligáni postávají před Vaším vchodem – s kamerami AXIS umíte spolehlivě detekovat podezřele se chovající se osoby, které se zdržují před Vaší domácností ať už jste doma nebo na cestách.

Řekněme, že třeba potřebujete sledovat Vaši příjezdovou cestu, kde často parkují osobní automobily neoprávněně. S kamery vybavené poslední procesorovou platformou ARTPEC 8 nebo CV25 od společnosti AXIS je to hračka. A my Vám rádi pomůžeme s instalací i samotnou konfigurací kamerového systému!

Dle Vašich požadavek přesně nastavíme analytický software tak, abyste byli vždy upozorněni, pokud se na Vašem objektu zdržuje automobil jakéhokoli typu více než požadovanou dobuAnalytický software identifikuje objekt v sledované zóně kamerového záznamu a klasifikuje ho jako automobil. Dle námi předem definované objektové řady specifikuje typ automobilu na osobní a začne odpočítávat čas od příjezdu.

Po uplynutí definované doby stání, řekněme 2 minuty, kdy si zbloudilý pocestní přečtou mapu a otočí se do protisměru, protože už zase zabloudili; Vás systém automaticky upozorní na tento objekt na Vaší příjezdové cestě, a je jen na Vás, jestli zavoláte policajty a pána necháte odtáhnout, nebo mu dáte ještě pár chvil na zorientovaní…

Představivosti se meze nekladou – Vše záleží jen na vašich požadavcích!