K identifikaci narušení pláště budovy elektrické zabezpečovací systémy využívají detekci podnětů jako otevření dveří, oken či jakékoli jiné otvorové výplně. Kromě tohoto principu je, k zaznamenání nežádoucích událostí, využívána také analýza zvuku akustickými čidly.

Ale co v případě, kdy je pachatel dobře připraven a magnetickou detekci obelže v místě kde není implementováno akustické zařízení?

V situaci, kdy existuje riziko sabotáže magnetických kontaktů, nebo je z objektivních důvodů není vhodné použít, je potřeba tuto detekci doplnit (nebo nahradit) o záložnou formu detekce tzv. vibračními čidly, a tak zajistit zaznamenání manipulace, či poškození pláště budovy za každých okolností.

Vibrační čidla fungují na principu detekce malých vibrací, které jsou vyvolány pokusem o narušení okna, dveří, nebo jiných přístupových bodů v nemovitosti. Tyto prvky EZS jsou vysoce citlivá na ty malé vibrace a poskytují spolehlivou formu ochrany pláště budovy. Na rozdíl od magnetických čidel, je možné je implementovat do rámů oken, či dveří a zprostředkovat diskrétní ochranu nemovitosti i v případě, že není žádoucí nijak zasahovat do estetických vlastností domácnosti. Nevýhodou těchto čidel jsou poněkud vyšší náklady na implementaci a jejich citlivost na vnější vlivy, jako jsou silné větry, prudké otřesy nebo nadměrný hluk v okolí.

Jak a kde ale tyto prvky instalovat Vám nejlépe poradí odborníci z oblasti zabezpečovacích systémů, a proto se neváhejte zeptat. Jsme tu pro Vás kdykoli je to potřeba – GREGS.