Zabezpečení pláště budovy často krát bývá posledním rozhodujícím faktorem, který může potenciálně zvrátit narušení nemovitosti. Na tento účel je možné použít hned několika typů prvků elektického zabezpečovacího systému. Medzi ty nejčastěji implementované patří:

Magnetické kontakty

Jak již bylo zmíněno v předchozím článku k zabezpečení perimetru, čidla na principu detekce magnetického pole, jsou vhodné k detekci otevření jakékoli otvorové výplně včetně branek, klasických dveří, či oken.

V souvislosti se zabezpečením pláště budovy je se tedy doporučuje těmito detektory opatřit všechny přístupové body v objektu. Může se jednat o vstupní dveře, zadní dveře na terase, nebo také dveře do garáže, která je s nemovitostí propojená. Aby bylo možné chránit plášť objektu jako celek, je potřeba uvažovat nad všemi možnými cestami, jak se do domácnosti dostat, a v ideálním případě monitorovat i otevření oken na přízemí, či lehce přístupných poschodích.

Detektor rozbití skla

Detektor rozbití skla neboli akustický senzor, pracuje na principu zachycení a analýzy zvuků v zabezpečeném prostoru. Tento prvek zabezpečovacího systému je speciálně navržen tak, aby byl schopen zaznamenat specifický akustický signál spojený nežádoucími událostmi. Může se jednat například o zvuk prasknutí skla, nebo ozvěnu tupých nárazů, které jsou velmi častým indikátorem pokusu o násilné vniknutí do objektu.

Detektory rozbití skla, je vhodné implementovat právě v místnostech kde jsou okna, které z ulice, nebo přímo z pozemku, představují přímou přístupovou cestu do nemovitosti. Každopádně o tom, kde tento prvek instalovat, i v návaznosti na riziko falešných poplachů je vždy dobré konzultovat s odborníky – a proto jsme tu pro Vás my, GREGS!