Čtení SPZ nikdy nebylo jednodušší! – Ano, vy také čtete správně! S produktem AXIS Licence Plate Verifier teď můžete rozpoznávat registrační znakčy u stojících automobilů a také i u vozidel v pohybu – a to až do rychlosti 70 km/h.

Tohle řešení se skvěle hodí na monitorovaní a kontrolu vjezdu u příjezdových cest, nebo vyhledávání a identifikaci konkrétních vozidel v pomalém provozu.

Automatizované ověřování registračních značek je možné realizovat na jakékoliv kompatibilní kameře od spoločnosti AXIS s verzí firmware 8.40 a vyšší. Na kameru stačí nainstalovat potřebný analytický software, nakonfigurovat ji pro čtení RZ a připojit její I/O (vstupní a výstupní porty) k závoře, kterou chcete ovládat. Přijde Vám to složité? V Gregs Vám s tím s radostí pomůžeme a posléze nadefinujem i pravidla pro vjezd dle Vašich požadavek. Pak už můžete začít snímat poznávací značky a ověřovat je podle předem definovaného seznamu povolených a blokovaných položek, uložených přímo v kameře.

Pro ještě jednodušší realizaci je možné využít i přispůsobené sady AXIS P1465-LE-3, nebo AXIS P3265-LVE-3, které umožňují snadné nastavení a rychlou implementaci. V základní variantě řešení podporuje seznamy povolení a blokování vjezdu až pro 10 000 různých poznávacích značek a v případě, že potřebujete kritéria vjezdu rozšířit o další faktory, jako třeba datum, nebo místo, je možné s řadičem AXIS A1001 získat i další podrobnosti pro protokol událostí. Řadič AXIS 1001 dodáváme i se softwarem AXIS Event Manager, který mimo jiného podporuje až 400 různých přihlašovacích údajů.

AXIS Licence Plate Verifier umožňuje i záznamy v protokolu událostí, které obsahují miniatury snímků SPZ pro snadnou správu a sledování. Všechny aktivity pro zpracování záznamu probíhají přímo na kameře a analyzovaná metadata vyžadují pouze malou část šířky pásma, čím systém šetří úložiště a také náklady na provoz.

Řešení pro ověřování SPZ od společnosti AXIS je lehce škálovatelné a poskytuje vysokou úroveň kompatibility se systémy třetích stran. S otevřenými platformami VAPIX nebo ACAP a speciálně vyvinutými aplikacemi od partnerů, je možné systém dále přizpůsobit a integrovat s mnohými jinými systémy například i pro ovládání osvětlení, zvukových systémů, či systémů pro regulaci a kontrolu vstupu – vše záleží jen na Vašich požadavcích.