Ať už se jedná o prosté krádeže, krádeže vloupáním nebo odcizení vozidel, je nutno poznamenat, že majetková kriminalita zpravidla tvoří více než dvě třetiny všech protizákonních aktivit, které jsou úřadům hlášeny.

Statistika_kriminalita

Od roku 2020 do 2022 majetková kriminalita v Praze stoupla z 8915 na 10743 nahlášených trestních činů – co představuje nárůst až o 20%; zatímco objasněnost těchto činů se zvedla jenom o pouhých 2% z původních 15% objasněných opřípadů na 17%. V SČK je situace obdobná (nárůst kriminality o 21%), ačkoli objasněnost připadů z původních 30% klesla na 28%.

Dle průzkumů společnosti STEM/MARK používá videovrátníky pro ověření totožnosti osob před vpuštěním do objektu jen 15% – 30% domácností; a dle vyjádření Policejního zboru ČR nemělo žádný bezpečnostní systém až 70% vykradnutých objektů.

Častokrát je příčinou vysokého počtu krádeží a nízké objasnitelnosti případů právě nedostatek důkazního materiálu a nedostatečná prevence na straně poškozených – dbejte na své bezpečí a bezpečí svých blízkých – kontaktujte nás ještě dnes a zabezpečte svou domácnost než bude pozdě.